layersublayersublayersublayer
layersublayersublayersublayer
layersublayersublayersublayer
 
 

O nas

 

Kujawska Grupa Producentów Warzywa Groblewskich powstała w 2007 roku. Grupa skupia 5 członków i jest grupą rodzinną. Członkowie grupy zajmują się uprawą warzyw od około 30 lat, posiadają więc duże doświadczenie w ich produkcji.

Grupa posiada łącznie około ponad 2000ha gruntów rolnych. Z czego powierzchnia upraw warzyw wynosi 400 ha. Całe 400 ha obejmuje system nawadniający. Grupa posiada bazę przechowalniczą na 4 tysiące ton w Balczewie gmina Inowrocław oraz bazę przechowalniczą w Lipiu gmina Gniewkowo na 20 tysięcy ton.. Od 2010 roku grupa posiada pełne możliwości sortowania i pakowania warzyw w zależności od zamówienia.

Aktualnie Grupa specjalizuje się w uprawie: cebuli, marchwi, kalafiora, brokułów, fasolki szparagowej i groszku. Inne warzywa uprawiane są na zamówienia. Prowadzimy produkcję zarówno na rynek krajowy jak i unijny.

Nasze doświadczenie i wysoka jakość wyprodukowanych warzyw zaowocowała współpracą z takimi firmami jak: Bonduelle, Tymbark, Oerlemans, Victoria Cymes. Grupa posiada nowoczesny sprzęt do siewu oraz sadzeni, uprawy, i zbioru warzyw. Członkowie grupy uprawiają też zboża, ziemniaki, a także produkują kwalifikowany materiał siewny. Prowadzą także produkcję mleczną i hodują bydło opasowe.

Certyfik Global G.A.P. [PDF]

Od samego początku istnienia firmy kładziemy nacisk na dynamiczny rozwój. W kolejnych latach zrealizowaliśmy:

2009 rok

  • rozbudowę przechowalni warzyw w Balczewie,
  • budowę przechowalni kompleksu przechowalni warzyw – Lipie 600 ton,
  • uruchomienie linii produkcyjnej wyposażonej w system do mycia, sortowania i pakowania warzyw,
  • uruchomienie linii technologicznych do pakowania próżniowego

2010 rok

  • umacnianie produkcji poprzez produkcję i sprzedaż na rynku własnych produktów klientom detalicznym,
  • wyspecjalizowanie produkcji,
  • konfekcjonowanie produkcji,
  • konfekcjonowanie warzyw głównie cebuli oraz marchwi,
  • zwiększenie produkcji nasion zbóż nasiennych do 300 ha rocznie,
  • zwiększenie produkcji buraka cukrowego do 100 ha rocznie